Havo, vwo of vwo-plus 

Op Het Hogeland College te Warffum  kun je een havo- of een vwo-diploma halen. Daar is niet veel bijzonders aan, zou je denken. Toch wel!
Want bij ons op school doen we dat met doelgericht leren. Je bent bij ons Zelf aan zet.

Initiatief, keuzevrijheid en verantwoordelijkheid

We vinden het belangrijk om je goed voor te bereiden op jouw toekomst. Daarom leren we je om initiatief te nemen en verantwoordelijkheid te dragen. Omdat je in het echte leven voor veel keuzes komt te staan, vinden we het belangrijk dat je leert hoe je daar me om kunt gaan. Dat is de reden waarom we je ook keuzevrijheid bieden in je rooster en in je lessen. Daarbij sta je nooit alleen. Je hebt een mentor-coach, met wie je kan overleggen en die jou kan begeleiden. 

Activiteiten

Natuurlijk creëren we ook voldoende ruimte voor plezier. Buiten de lessen om organiseren we excursies, schoolreizen en sportactiviteiten. Eens per twee jaar is er ook Kunst&Co, muziektheater en Serious Request. Ons schoolgebouw in Warffum is modern, licht en ruim. Onze leerlingen noemen de sfeer veilig en plezierig. 

Op de Agenda

Geen gebeurtenissen om weer te geven.
Robin
Er zijn veel leuke dingen, zoals dat je les krijgt in programmeren en big junior events kunt volgen.
Ruimte voor iedere leerling
De school is van ons samen. Het Hogeland College leeft en bruist en gonst van de verschillende verhalen en geluiden. Wij geven graag het woord aan onze leerlingen en medewerkers.
Sophie
Bijzonder aan vwo-plus is dat je Latijn krijgt. Voor mij wel praktisch, want ik wil later kinderarts worden.
Marlijne
Het is heel gezellig op school en er hangt een goeie sfeer. We hebben leuke vakken. Ik houd van tekenen, drama en filosofie.
Lisan
Ik vind dit een hele fijne school want iedereen is hier gelijk en krijgt ook gelijke kansen. Dat merk je in de klas.
Thijs
De meeste leraren zijn aardig, en er zijn er een paar die de leerlingen goed gemotiveerd houden. Dat vind ik wel een sterk punt.

Contactgegevens