De brugklas


Hoe ziet een schooldag eruit?

Op Het Hogeland College zit je de eerste twee jaar in een brugklas. Deze klas werkt als een brug tussen de basisschool en het voortgezet onderwijs. Een schooldag begint bij ons om 08.15 uur. Je hebt twee pauzes op de dag, waarin je kan bijpraten met je vrienden in de aula. 

Vakken

In de brugklas krijg je een breed aanbod aan vakken, zodat er ruimte is om te onderzoeken welke vakken bij jou passen. Zo kun je in de tweede klas een goede keuze maken voor de vakken die je in de laatste jaren gaat volgen. Onder deze klik vind je de lessentabel voor de brugklas,

Eigen laptop
Je werkt bij ons op school met een eigen laptop. Die kun je aanschaffen via school. Meer informatie vind je hier.

Huiswerk

Misschien heb je nu al wel eens huiswerk, misschien is het nieuw voor je, maar bij ons krijg je per vak huiswerk mee. Dit houdt in dat de docent je opdrachten mee kan geven die je thuis moet maken, voordat de volgende les begint. Natuurlijk helpen wij je hierbij als je het moeilijk vindt om te plannen.

Kluisje

Wanneer je bij ons op school komt, krijg je een kluisje toegewezen. Daar kan je je (waardevolle) spullen en je jas in opbergen. Ook kan je hier je boeken bewaren, dan word je tas niet zo zwaar! De boeken kan je dan in de pauze omwisselen. 

Pasjes

Je krijgt, naast een kluisje, ook een pasje als je bij ons op school komt. Hiermee kan je aankopen doen in de kantine en eventuele kopieën maken. Op het pasje krijg je elk jaar een tegoed die je zelf kan aanvullen. 

Magister

Magister is de digitale leeromgeving van de school. Wanneer je bij ons op school komt, krijg je je eigen inlogcode. Je kan er je cijfers inzien en vindt er je rooster. Ook staat er allemaal informatie op over de school, zoals lessentabellen, overgangsnormen en algemene regels.

Contactgegevens