Dalton vmbo en tl-havo
Uithuizen
Hogeland Experience
Meld je aan voor de Hogeland Experience van Het Hogeland College!

Haal het beste uit jezelf in Uithuizen! 

 

Heb jij een vmbo of tl-havo advies?

Op onze school in Uithuizen krijg je alle ruimte om te werken aan je eigen toekomst. Samen proberen we het beste in jou naar boven te halen. We zijn een Daltonschool. Er is veel aandacht op onze school voor zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en samenwerken.

Ruimte voor plezier

Bij ons gaan leerlingen en docenten op een ongedwongen manier met elkaar om. Daar zijn we trots op. Er zijn duidelijke afspraken en regels, maar we proberen ook zoveel mogelijk ruimte te maken voor plezier. Buiten de lessen om organiseren we veel culturele, sportieve en internationale activiteiten.

Praktijkwerkplekken
Ons schoolgebouw is modern en ruim opgezet met goede praktijkwerkplekken. Zeker als je een beroepsgerichte leerweg volgt, zal je daar veel bezig zijn. De sfeer in Uithuizen is gezellig en veilig en wordt door veel van onze leerlingen als prettig ervaren. 

 


Actueel nieuws

Ruimte voor iedere leerling
De school is van ons samen. Het Hogeland College leeft en bruist en gonst van de verschillende verhalen en geluiden. Wij geven graag het woord aan onze leerlingen en docenten.
Martijn
Ik houd van economie en ben daar wel goed in. We hebben het bijvoorbeeld over geld en hoe je je bankrekening kunt beschermen.
Maaike
Er is hier elk jaar toneel, dat vind ik leuk. Vorig jaar hielp ik mee achter de schermen. Dit jaar ga ik echt meedoen. Best spannend.
Lieke
Tekenen en handvaardigheid vind ik het leukst. Tijdens die lessen kun je gewoon jezelf zijn.
Joshmar
Ik vond het schoolfeest het leukst. We hadden eerst een speurtocht met opdrachten en daarna feest in de aula. Ik weet niet meer hoe laat het was.
Annemijn
Ik vind het fijn dat het een kleinere school is. Iedereen kent elkaar en we komen elkaar steeds tegen op de gangen.
Sem
Met techniek kan je maken wat je wil. Ze laten je lekker je gang gaan.

Contactgegevens