Volgend jaar naar de brugklas?
Open avond
25 januari 2022

Het Hogeland College Uithuizen? Daarom!

Zit je in groep 8? Dan is het bijna tijd voor de volgende stap: de middelbare school. Spannend, maar ook leuk! De komende jaren zal jij niet alleen nieuwe kennis op doen, maar ook nieuwe ervaringen. Daarom is het belangrijk dat je een school kiest die bij jou past.

Leren én doen

Onze school in Uithuizen is een moderne school met goede praktijklokalen. Vooral als je kiest voor een beroepsgerichte leerweg, zul je veel bezig zijn op deze praktijkplekken. Je werkt tijdens de lessen niet alleen veel samen met je klasgenoten, maar ook met de docenten. 
Naast de lessen organiseren we ook veel culturele, sportieve en internationale activiteiten. We maken graag ruimte voor jouw talent. Ruimte om te leren, te onderzoeken en te kiezen. Zo proberen wij jou te helpen het beste in jou naar boven te halen. 

Ruimte…

om jezelf te zijn

Onze school is met ruim 300 leerlingen groter dan je op je basisschool bent gewend. Dit aantal lijkt veel, maar je zult merken dat je al na een tijdje veel gezichten herkent. Zo voel je je snel thuis. Je krijgt bij ons de ruimte om jezelf te zijn en wij vragen aan jou om ook anderen deze ruimte te geven. Samen creëren we zo de veilige en fijne sfeer die onze school uniek maakt. 

en voor plezier!

Naast het introductiekamp in de brugklas organiseren we op Het Hogeland College ook veel buiten de lessen om. Zo organiseren we feestavonden, talentenjachten en sporttoernooien. Voor de echte sportfanaten is er ‘Olympic Moves’. Daarnaast is er altijd ruimte voor losse projecten, zoals bijvoorbeeld een taartbakwedstrijd of het bouwen van een 3D-printer. Bij deze activiteiten werk je niet alleen samen met je klasgenoten, maar ook met je docenten!

Je staat er nooit alleen voor

Elke klas heeft een mentor. Bij deze mentor kun je terecht met vragen en dingen waar je tegenaan loopt. In de mentoruren praat de mentor met je klas of met jou alleen over hoe het gaat op school. Lukt het niet met je huiswerk? Of zit je even niet zo lekker in je vel? Dan kan je altijd bij je mentor terecht. Deze zal samen met jou kijken naar een goede oplossing, zoals bijvoorbeeld huiswerkondersteuning. Je staat er bij ons dus nooit alleen voor.

Tl-havo

Heb je een tl-havo advies gekregen van je basisschool? Dan kom je in de speciale tl-havo klas. We dagen je in deze klas uit om zoveel mogelijk vakken op havo-niveau te doen. Dit maakt het makkelijker om door te stromen naar de havo, tussentijds of na het behalen van je vmbo-diploma.

Contactgegevens