Volgend jaar naar de brugklas?
Open avond
20 januari 2022

Het Hogeland College Warffum? Daarom!

Zit je in groep 8? Dan is het bijna tijd voor de volgende stap: de middelbare school. Spannend, maar ook leuk! De komende jaren zal jij niet alleen nieuwe kennis op doen, maar ook nieuwe ervaringen. Daarom is het belangrijk dat je een school kiest die bij jou past. Klik op de afbeelding voor een korte impressie.

Ruimte..

om jezelf te zijn

Onze school is met ruim 640 leerlingen groter dan je op je basisschool bent gewend. Dit aantal lijkt veel, maar je zult merken dat je al na een tijdje veel gezichten herkent. Zo voel je je snel thuis. Je krijgt bij ons de ruimte om jezelf te zijn en wij vragen aan jou om ook anderen deze ruimte te geven. Samen creëren we zo de veilige en fijne sfeer die onze school uniek maakt. 

en voor plezier!

Naast het introductiekamp in de brugklas organiseren we op Het Hogeland College ook veel buiten de lessen om. Eens per twee jaar toveren we de school om tot de creatieve ruimte voor Kunst&Co. Tijdens deze week volg je geen normale lessen, maar workshops met veel uiteenlopende thema’s, zoals sport, dans, techniek, kunst, muziek en media. Het andere jaar krijgen verschillende talenten een podium tijdens een muziektheaterspektakel. Verder organiseren we schoolreizen naar het buitenland en is er voor alle klassen jaarlijks een sporttoernooi. Voor de echte sportfanaten is er deelname aan ‘Olympic Moves’!

Je staat er nooit alleen voor

Op onze school in Warffum heb je al in de brugklas een mentor-coach. Dit is een docent met wie je minstens een keer per maand een gesprek hebt. Met de mentor-coach bespreek je hoe het gaat in de les en hoe je je leerdoelen kunt halen. Ook met andere zaken kun je terecht bij je mentor-coach. Zit je bijvoorbeeld niet lekker in je vel? Of lukt het niet met je huiswerk? Je staat er bij ons nooit alleen voor. Je mentor-coach zal altijd proberen om je te helpen.

Contactgegevens