Havo, vwo en vwo-plus in Warffum

 

Havo 

Als je met havo in klas 1 begint bij ons in Warffum, dan kijken we goed naar de ontwikkeling van je taal en rekenen. Je krijgt er extra ondersteuning in zo lang als dat nodig is. Want hiermee vergroot je je kansen op succes enorm op school. Taal heb je overal bij nodig (vooral goed kunnen lezen) en rekenen bij heel veel vakken. 
Mocht blijken, dat je de leerstof van de vakken snel onder de knie krijgt, dan kun je het advies krijgen om naar de havo-vwo-klas over te stappen. Je vakkenpakket is namelijk precies gelijk aan dat van de leerlingen in de havo-vwo-stroom.
Blijf je op de havo, dan kom je na drie jaar in de bovenbouw terecht. In klas 3 heb je dan al een keuzeproces doorlopen om het juiste profiel te kiezen (zie hiervoor ook Profielen en LOB)

Er is veel mogelijk

Bijzonder aan onze school is, dat je examen kunt doen in één van onze drie kunstvakken: muziek, beeldende vormgeving en drama. In bepaalde gevallen mag je een extra vak kiezen. Dat is handig als je graag na de havo wilt doorstromen naar vwo 5.

Het is ook mogelijk om in sommige vakken vervroegd examen doen of examen op vwo-niveau. Of je kunt je havo-pluscertificaat behalen door Honours Courses te volgen, die we aanbieden in de bovenbouw. Dat hoeft niet, het kán. 
Haal je je havodiploma, dan kun je een beroepsgerichte vervolgstudie kiezen op HBO-niveau.

Havo-vwo-brugklas

Heb je een havo-vwo-advies of een vwo-advies, dan kun je bij ons beginnen in onze tweejarige havo-vwo-brugklas. Voor de belangrijkste toetsen krijg je daar twee cijfers, zodat je goed kunt zien of je meer een havoleerling of een vwo-leerling bent. Om de definitieve keuze voor havo of vwo te maken heb je twee jaar de tijd: hierna kom je in havo 3 of vwo 3. Natuurlijk helpen we je bij het maken van de juiste keuze. Mocht al eerder blijken dat je beter past in de havoklas of in vwo-plus, dan helpen we je bij de overstap. 

Vwo 

Op het vwo leiden we je op voor een vwo-diploma, waarmee je toegang hebt tot het wetenschappelijk onderwijs. Je gaat met de lesstof dieper op zaken in dan op de havo. Het vwo duurt ook een jaar langer: zes jaar in totaal. 
Bij ons op school krijg je op het vwo in het vierde leerjaar het vak Science & Society. Daarbij kijk je hoe wetenschap de samenleving beïnvloedt en je leert er onderzoeksvaardigheden. Ook in andere vakken doe je onderzoek waar je verslag van moet uitbrengen. 
Op het vwo kies je voor de bovenbouw ook één van de vier profielen om examen in te doen. Als je wilt kun je ook een keuze maken uit de drie kunstvakken om examen in te doen. Onder bepaalde voorwaarden kun je (een) extra vak(ken) kiezen of versneld examen doen in één of meer vakken. 
Het vwo is geschikt voor jou als je een vwo-advies hebt, leren leuk vindt en dat ook goed kunt. Je leert graag iets nieuws en denkt na over hoe dingen in elkaar zitten. Je neemt graag het initiatief, stelt vragen en je neemt verantwoordelijkheid voor je studie. 

Contactgegevens