Wij kozen al eerder
voor Het Hogeland College!
Onze Open avond gemist?
Dan is er nog de film!

'Eem kiek'n op Het Hogeland' - voor leerlingen groep 8

Heb jij na alle Open dagen al een middelbare school gevonden die bij je past? Of twijfel je nog? Het is ook best lastig om een keuze te maken op basis van een online livestream of film. Daarom organiseren we nog een extra activiteit voor jou. We houden het deze keer simpel. We noemen het ook niet voor niets ‘Eem kiek’n’.
Zo kun je alsnog zelf de sfeer proeven, samen met andere bijna-brugklassers. Want het is belangrijk dat je een school kiest die bij jou past!
Donderdag 17 februari ben je van harte welkom in Uithuizen van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is nodig via deze link.
Wat je gaat doen:
15:00 uur            Inloop
15:15 uur            Ontvangst door spelleiders
15:30 uur            Expeditie Uithuizen
16:30 uur            Medailleceremonie
16:45 uur            Q&A en afscheid leerlingen groep 8
Voor je vader of moeder is er een informatiepunt waar zij in gesprek kunnen gaan met docenten en leerlingbegeleiders.

NB: In het meest recente coronaprotocol van de VO-raad is aangegeven dat er in principe geen volwassenen in de school worden toegelaten. Een groep 8-leerling bezoekt zelfstandig de activiteit. Er wordt een uitzondering gemaakt voor o.a. een vmbo bb/kb-school. Daar geldt dat maximaal 1 extra persoon de activiteit mag bijwonen.

Open avond

In plaats van een Open avond in onze school zelf. Wel hadden we een leuk alternatief online programma. Heb je de livestream op 25 januari gemist? Geen nood, we hebben er een filmopname van gemaakt. Die kun je hier nog eens in alle rust bekijken. Je ziet leerlingen en docenten die je van alles vertellen over onze school. Ook beantwoorden ze vragen, die via de chat zijn gesteld. Nodig ook je ouders uit om mee te kijken. 

Wil je voorlichting in jouw klas?
Wat ook kan, is dat we bij jou in de klas met enkele leerlingen en een docent van onze school online informatie geven. Zo kun je alle vragen stellen, die je hebt over onze school. Als je dat wilt, moet je wel eerst overleggen met je meester of juf. Je kunt daarna je verzoek mailen naar Jaap-Jan Slob, j.slob@hogeland.nl Kom kijken en doe mee!

Open lessen

Ben je benieuwd hoe een normale dag op Het Hogeland College eruitziet? Kom dan naar de open l

essen. Zo kan je echt ervaren hoe het is om op onze school in Uithuizen te zitten. 

Open dagen

Wil je liever de hele school verkennen en alle docenten ontmoeten? Dat kan op onze Open dag. Je kunt dan in je eigen tempo alle lokalen binnenlopen en de vragen stellen die je hebt. Ook dan zijn er veel leuke dingen te ontdekken en te doen. Ook je oud
Hyperlink met informatie komende open dagers zijn van harte welkom!

Hogeland Experience

Ieder jaar organiseren wij in november de Hogeland Experience. Deze middag kun je alvast sfeer proeven op onze school door zelf te beleven hoe een bijzondere les eruit kan zien. Door bijvoorbeeld een Franse les volgen, te leren hoe een 3D-printer werkt of in de techniekhal iets te maken. Er is een aantal experience-pakketten waar je uit kunt kiezen. 

 


Contactgegevens