Zien, leren en kiezen in Winsum

 

Zien

Op onze school zien we jou en alle andere leerlingen. De docenten maken je iedere les duidelijk wie je bent en wat je kunt. Je zult hier dan ook ontdekken dat je best trots op jezelf mag zijn en dat je veel kwaliteiten bezit. Daarnaast laten we je ook zien hoe de wereld om je heen eruit ziet. Je leert niet alleen in de klas, maar ook daarbuiten.   

Leren

Vanzelfsprekend is het de bedoeling dat je met een mooi diploma van school gaat. Tijdens je tijd op onze school leer je echter nog veel meer. Denk maar eens aan: kiezen, plannen, reflecteren en samenwerken. Iedere schooldag start je samen met je coach. Jullie maken dan een planning voor de dag en je bespreekt aan welke leerdoelen je gaat werken. 

Kiezen

Op Het Hogeland College valt veel te kiezen. We bieden namelijk vier niveaus aan:

  • Basisberoepsgerichte leerweg (basis)
  • Kaderberoepsgerichte leerweg (kader)
  • Theoretische leerweg (tl)
  • Theoretische leerweg – havo (tl- havo)

Bij ons is het mogelijk om niet alle vakken op hetzelfde niveau te volgen. Stel: je volgt alle vakken van de basisberoepsgerichte leerweg, maar je bent heel goed in Nederlands. Dan kun je ervoor kiezen om dit vak op het niveau van de kaderberoepsgerichte leerweg te volgen. Je krijgt dan naast je (basis) diploma een certificaat voor het vak Nederlands, omdat je dit op een hoger niveau hebt gevolgd.


 

 

Op de Agenda

Geen gebeurtenissen om weer te geven.
Stevenson
Zowel binnen als buiten school zijn er veel activiteiten. Ik voelde me meteen thuis.
Ruimte voor iedere leerling
De school is van ons samen. Het Hogeland College leeft en bruist en gonst van de verschillende verhalen en geluiden. Wij geven graag het woord aan onze leerlingen en docenten.
Arne-Jan Bugel
'Ruimte betekent voor ons mogelijkheden voor extra uitdaging, maar ook voor ondersteuning als jij dat fijn vindt
Jeffrey
Mijn broer en zus hebben het hier ook naar hun zin gehad. De docenten zorgen voor een positieve sfeer.
Joni
Iedereen kent elkaar hier. Als je ergens mee zit, dan helpen ze je. Dat vind ik wel fijn.

Contactgegevens