Meer activiteiten


Excursies en internationale reizen

In elk leerjaar ga je er wel op uit met je klas. Dat begint al als je net op school bent met een kennismakingskamp met je nieuwe klas. In de tweede klas is er een kanodag. In de derde klas kun je kiezen uit een stedentrip naar bijvoorbeeld Berlijn of Parijs of een actieve reis naar Tsjechië. 
Doe je examen in Frans of Duits? Dan doe je in het buitenland je mondelinge examen spreekvaardigheid. Tussendoor organiseren onze docenten ook korte excursies naar musea, de schouwburg en de Tweede Kamer.

Anders dan Anders-dagen

Om de twee jaar organiseren we de Anders dan Anders dagen. Dan zijn er geen gewone lessen, maar kun je kiezen uit veel creatieve en sportieve activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld paardrijden, zandkastelen bouwen, een film maken of sieraden ontwerpen. Op de avond van de laatste dag is er een spetterend slotfeest tot in de late uurtjes.

Theater en toneel

Onze school heeft een toneeltraditie. Met regelmaat zijn er toneeluitvoeringen en theaterspektakels.
Dan halen we alles uit de kast. Lijkt het je leuk om in het spotlicht te staan of decorstukken te maken? We vinden het fantastisch als je meedoet!

Sporttoernooien

Ben je liever sportief bezig? Dan doe je vast graag mee aan onze sporttoernooien. Zo hebben we elk jaar een voetbaltoernooi voor alle klassen en scholen van Het Hogeland College; is er een basketbaltoernooi voor de tweede klas, unihockey voor alle klassen en een volleybaltoernooi voor de bovenbouw. 
Eén keer per twee jaar organiseren de sportdocenten een triathlon. Dan zwem je 200 meter, fiets je 15 kilometer en ren je 3 kilometer. 
 

Examengala

Heb je je vmbo-diploma gehaald? Dan leggen we voor jou de rode loper uit! We vieren dat heel feestelijk met een groots examengala. 

Contactgegevens