"Help ik heb een puber”

Warffum - "Opvoeden van een puber is als fietsen tegen de wind in, met een olifant op je bagagedrager", "Je heet geen papa meer, maar bro.." en "als ouder ben je plotseling een soort facilitair medewerker van je kind geworden, als taxichauffeur, kok of inkoper".

Een kleine greep uit de vele zeer herkenbare uitspraken bij de ouders tijdens de ouderavond op Het Hogeland College Warffum, op 10 april georganiseerd door de ouderraad. De avond werd verzorgd door “Tis hier geen hotel”, waarin de twee gastvrouwen de ouders als ware ervaringsdeskundigen meenamen in de wondere wereld van het opvoeden van een puber. Met sprekende voorbeelden, herkenbare situaties en handige tips om met deze dynamische doelgroep om te gaan werden deze ‘lotgenoten’ gevoed met de nodige tips en handvatten om verder te ploeteren in de opvoeding.

De avond werd omlijst door livemuziek van leerlingen. Bij binnenkomst werd het publiek opgewarmd door de sprankelende klanken van drie bovenbouwleerlingen op drums, piano, saxofoon en zang. Na afloop werd het publiek getrakteerd op het eerste optreden van de net gevormde schoolband van eerste- en tweedeklassers, die daarmee hun eerste praktijkervaring als muzikanten opdeden. Onder het genot van een drankje en heerlijke hapjes van het Mexicaanse restaurant uit Warffum ‘Cielito lindo’. Een nuttige en aangename avond, nu maar hopen dat alle pubers thuis er ook zo over zullen denken. Of zal het worden; ‘mam, heb je een cursus gehad ofzo…’

Media
  • IMG_1377
  • IMG_1381
  • IMG_1386

Contactgegevens