Jonge ondernemers pitchen en speeddaten op Het Hogeland College

Leerlingen uit Warffum hebben op 29 maart, samen met OJS De Wilster uit Middelstum, een ondernemersevenement georganiseerd. Daar konden ze zelf ideeën pitchen en speeddaten met ondernemers. Het evenement draaide om duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, als onderdeel van het programma ‘ondernemen’ van Kansrijke Groningers.

Gevarieerd aanbod

‘Nieuwsgierig naar de kansen op het Hogeland op het gebied van werk en ondernemerschap?’ zo luidde de uitnodiging. En deze kansen werden op het ondernemersevent ook goed voor het voetlicht gebracht. Daarvoor was er een pitchbattle voor een jury, een ondernemersmarkt, een quiz, een VR-game met levensechte indrukken van verschillende beroepen en kon je speeddaten met ondernemers, luisteren naar een TED-talk, en was er de mogelijkheid om professionele apparatuur uit te proberen. Zo had een van de deelnemende bedrijven, Beukema Grondwerken BV uit Onderdendam, een graafmachine meegenomen waar leerlingen onder begeleiding mee mochten scheppen.

Naast Beukema waren onder meer de volgende bedrijven aanwezig: kantoor Vreugdenhil, Abiant, VRROOM, de Voedselbank, Groningen Seaports, Marenland, Barkema en de Haan, Arthouses, Buss Group, Maatschap Bolt, Sportcentrum De Oude Fabriek, De Oude Manege Winsum, Klei Impuls, Disco-n-Action, Marja Spijk, Hogeland Beweegt, Vakland het Hogeland en Ceres Coaching. De ondernemers presenteerden zich aan de leerlingen in een tent op de ondernemersmarkt.

Het ondernemersevent is georganiseerd door vier leerlingen uit havo 5, als onderdeel van hun profielwerkstuk. Hierbij kregen ze ondersteuning van Eltjo Smit, docent bedrijfseconomie, op Het Hogeland College Warffum. De organisatie was geen verplicht onderdeel van het profielwerkstuk vertellen leerlingen Sil en Jacques: ‘We wilden graag iets praktisch doen, en mijn docent dacht gelijk al aan ons.’

Pitchbattle

Tijdens de pitchbattle presenteerden leerlingen in groepjes hun productidee aan een jury, bestaande uit Annelot Wagenaar van Kansrijke Groningers en Robbert van Barneveld, eigenaar van Marenland Recreatie. De leerlingen hadden veel energie gestoken in de voorbereiding en dat was zichtbaar. Er waren slogans, logo’s, webpagina's en zelfs toneelstukjes, alles om de jury te overtuigen. Het product dat de strijd aan ging tegen eenzaamheid onder ouderen heeft gewonnen.

Zie hier het artikel van de Eemskrant en Dagblad van het Noorden.

 

Media
  • 3 Het Ondernemersevent met graafmachine die door leerlingen bediend mag worden
  • 2 Leerlingen ontmoeten de ondernemers die zich presenteren op de Ondernemersmarkt

Contactgegevens