Boek over oud-docent en beeldend kunstenaar Aizo Betten

Warffum – Begin april verschijnt er een bijzonder boek over het leven en werk van beeldend kunstenaar Aizo Betten (1938-2014). Tegelijk met de verschijning van het boek wordt er een overzichtstentoonstelling gehouden van zijn werk in Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum. 

Aizo Betten was een bekend en zeer veelzijdig kunstenaar. Hij genoot zijn opleiding aan de Groninger kunstacademie Minerva. Daarnaast was hij bijna 40 jaar docent tekenen en handvaardigheid aan Het Hogeland College in Warffum. Hij inspireerde de jeugd. Sommige van zijn leerlingen, zoals Francine Schrikkema zijn in zijn voetsporen getreden door de richting van kunst te kiezen. Vanaf 1978 tot aan zijn overlijden was hij lid van de Groninger kunstkring De Ploeg. 

Grote drijfveer achter het project is Wytske Betten-de Vries. “Het boek en de tentoonstelling is een prachtig eerbetoon aan Aizo. Dit is wel het moment om dit te doen. Gelukkig weet ik waar veel van zijn werk is gebleven. We hebben gemerkt dat de mensen die werk van hem thuis hebben hangen graag willen meewerken aan het boek en de tentoonstelling. Ik ben blij dat het nu bijna zover is”. Directeur Stijn van Genuchten van Openluchtmuseum het Hoogeland is inmiddels volop bezig met de voorbereidingen van de tentoonstelling die van 3 april t/m 5 september 2021 te zien is in zijn museum. 

Media
  • Aizo Betten Vele gezichten
  • Aizo Betten Vele gezichten 4
  • Aizo Betten Vele gezichten 3
  • Aizo Betten 2

Contactgegevens