Nieuw eLab in Bibliotheek Warffum

Het Hogeland College en Biblionet Groningen hebben samen in bibliotheek Warffum een eLAB gerealiseerd. Een prachtige kans om op Het Hogeland voor alle inwoners en scholieren de ontwikkelingen in de technologie heel dicht bij huis te brengen. Wethouder Kristel Rutgers opende het lab op 1 oktober. 

Biblionet Groningen en Het Hogeland College zijn bijzonder dankbaar voor de bijdrage uit het Google Grants programma, die het mogelijk maakte om het eLab in te richten. In het eLab gaan leerlingen werken aan hun digitale geletterdheid, en kunnen inwoners van Het Hogeland workshops volgen. Centraal staat het leren omgaan met ICT, met de mogelijkheden ervan én met de risico’s. 

Beleven, inspireren en doen

“In het eLAB zien en ervaren mensen wat er kan met technologie. Het gaat niet alleen om de nieuwste snufjes op het gebied van elektronica, software, 3D-printers en robots. Maar vooral om beleven, ervaren, inspireren en doen!” aldus Ilona Ebels, regiomanager bij Biblionet Groningen. “Dit geldt zowel voor leerlingen, als voor de volwassen inwoners van Het Hogeland. Door middel van workshops, programmeerlessen, werken met de Lasercutter, LEGO Mindstorms of WE DO ontwikkelen ze hun 21e eeuwse vaardigheden. Zo creëren we kansen voor de jonge generatie en spelen we innovatief in op de (sociaal-)maatschappelijke vraagstukken van de gemeente en lokale bevolking.”
Van eLab naar TechLAB 
Agnes Schaafsma, rector-bestuurder van Het Hogeland College ziet mogelijkheden om het eLab door te ontwikkelen naar een TechLAB. “Hiervoor hebben we het project ‘Vakland het Hogeland’ ingediend bij het Nationaal Programma Groningen. Ons doel is om, samen met partners in de regio, te komen tot een praktijkleer- en ontwikkelcentrum dat zich volledig richt op ICT, technologie en innovatief ondernemerschap.” 

Media
  • 201001 opening elab
  • 201001 opening elab2

Contactgegevens