Eigen laptop

Digitalisering speelt een belangrijke rol in het onderwijs. Op school zijn computers en laptops aanwezig om in de les te gebruiken. Daarbij zijn we in een leerjaar 1, 2 en 3 gestart met blended learning. Naast de boeken nemen de leerlingen een eigen laptop mee.

De laptop kan aangeschaft of gehuurd worden bij The Rent Company. Als ouder heeft u hierover een brief en bestelflyer ontvangen. Ook kunt u via een interactieve video informatie hierover bekijken. Het Hogeland College draagt eenmalig € 100,- bij aan de aanschaf of huur van de laptop in combinatie met het Easy4U zekerheidspakket. De laptop wordt geleverd met de voor het onderwijs noodzakelijke basisinstallatie. Als u besluit om de laptop bij The Rent Company te bestellen, doe dat dan uiterlijk 30 juli. Dan bent u er zeker van dat de laptop bij de start van het schooljaar geleverd wordt en voorkomt u extra administratiekosten.

U heeft ook de keuze om een eigen gekochte laptop door uw zoon of dochter te laten gebruiken. Deze moet wel voldoen aan de specificaties die zijn opgesteld door de school om goed voor het onderwijs ingezet te kunnen worden. U hoeft het Office 365 pakket niet zelf aan te schaffen, elke leerling krijgt een Office 365 account van school.

Minimale specificaties:
Besturingssysteem Windows 10
Processor         Intel Pentium N5030 Quad Core of gelijkwaardige processor
Harde schijf         128 Gb (bij voorkeur SSD-schijf)
Accuduur (minimaal) 6 uur
Beeldscherm 11 tot 13 inch
Intern geheugen         4Gb

Contactgegevens