Restaurant in het nieuwe schoolgebouw

Uithuizen - In de nieuwe aanbouw van Het Hogeland College in Uithuizen komt een restaurant die ook gaat dienen als ontmoetingsplek in de strijd tegen eenzaamheid.
De aanbouw is bedacht door architect Erik Wiersema die daarmee het niet helemaal harmonieus aansluiten van het oostelijke gedeelte van de school heeft opgelost. En dat zorgt voor een onverwachte meevaller. De aanbouw van één laag steekt aan de voorkant uit en krijgt daar een ronding. Daarmee ontstaat een veel logischer pad naar de ingang van de school.

Onderwijskundige en praktijkdeel bij elkaar
De gemeente en de school hebben samen nagedacht over de functie voor de nieuwe aanbouw. Omdat op de begane grond van het oostelijk gebouwdeel het kookonderwijs plaatsvindt kan in de nieuwe aanbouw het onderwijskundige en praktijkdeel bij elkaar gebracht worden in de vorm van een ‘restaurant’. Realisatie is direct mogelijk, zodat de complete oplevering rond de zomervakantie plaats kan vinden. Het college heeft er daarom voor gekozen deze nieuwe ingreep direct uit te voeren.

RestoVanHarte
Om de restaurantfunctie mogelijk breder te maken is contact gezocht met de stichting Resto VanHarte. Op meerdere plekken in Nederland werkt die met instellingen en gemeenten samen om ontmoetingsplekken in combinatie met het aanbieden van een maaltijd aan te bieden. Het is een waardevolle bijdrage in het kader van bestrijding van eenzaamheid. Op veel plekken in Nederland is dit al een geslaagd concept.
Wethouder Karen Hansems is blij met deze ontwikkeling. „Dit is een prachtige aanvulling voor het praktijkonderwijs waar ook de school blij mee is. Zo kunnen we bovendien leerplekken aanbieden bij het Ontwikkelbedrijf en tegelijkertijd mensen met elkaar in contact brengen. Een geweldige meerwaarde voor de school en voor de inwoners van Het Hogeland.”Media
  • nieuwbouw Uithuizen

Contactgegevens