In de prijzen bij de Lego League

Wij zijn supertrots! Leerlingen uit Uithuizen hebben een prijs gewonnen bij de Regionale First LEGO League Challenge Groningen.

De First LEGO League is een jaarlijks terugkerende internationale technologiewedstrijd voor leerlingen van 9 tot en met 15 jaar.
In deze wedstrijd zijn leerlingen in teamverband op een creatieve manier bezig met wetenschap en technologie. Ze worden uitgedaagd om te denken als echte wetenschappers en technici. Ieder seizoen is er een nieuw thema dat betrekking heeft op een actueel en wereldwijd probleem. Het thema van 2022-2023 was superpowered.

Innoveren, programmeren, presenteren

Op 3 februari was het zover. Teams van verschillende scholen kregen opdracht om te onderzoeken waar energie vandaag komt en hoe het wordt gedistribueerd, opgeslagen en gebruikt. Om vervolgens creatieve oplossingen te bedenken voor een betere energietoekomst.
Een andere opdracht was om zelf een robot te bouwen, deze te programmeren en hiermee verschillende missies uit te voeren. Ook moesten leerlingen een project uitvoeren en presenteren aan een deskundige jury. En dat ging dus hartstikke goed. Want het team uit Uithuizen ging naar huis met de Jury Award!

We zijn nu al hartstikke nieuwsgierig hoe ‘ons team’ gaat presteren tijdens de landelijke finales op 18 maart. Hup Team Uithuizen, hup!
Media
  • Lego league 2
  • Lego League

Contactgegevens