Lustrum 150 jaar!

Het Hogeland College bestaat 150 jaar en dat vieren we! Op 8 januari 2018 hebben we het startsein gegeven voor een programma vol activiteiten op het gebied van theater, kunst, sport, techniek, onderwijs en muziek.
Na de met zonovergoten zeer geslaagde Highland Games voor al onze leerlingen en een feestelijk weerzien met oud-leerlingen en oud-personeel tijdens de reünies in Warffum, Uithuizen en Wehe-den Hoorn, stond voor onze medewerkers èn vakgenoten in het onderwijs op donderdagmiddag 22 november ons Symposium 'Ruimte voor onderwijs' op het programma. 

Korte geschiedenis van Het Hogeland College

Op 6 oktober 1868 werd de Rijks Hogere Burgerschool in Warffum geopend. De Rijks HBS was de eerste school met hoger onderwijs in een dorp in Nederland. Mede dankzij de visie, het doorzettingsvermogen en het netwerk van de landbouwer Cornelis Reinders en zijn vader Geert Reinders konden 150 jaar geleden de eerste 32 leerlingen naar de middelbare school. Nu gaan er 1350 leerlingen naar Het Hogeland College in Warffum, Uithuizen en Wehe den Hoorn.

Als je in onze geschiedenis duikt, stuit je op veel bijzondere verhalen. Verhalen over de ontwikkeling van onze regio en grotere politieke en maatschappelijke veranderingen. En natuurlijk ook op vele persoonlijke verhalen van oud-leerlingen en –personeel. 


Contactgegevens