MEP - van Provinciehuis naar de Tweede kamer

Warffum - Vrijdag 4 juni zijn vier van onze leerlingen naar het provinciehuis in Groningen geweest om mee te doen aan het jaarlijkse provinciale MEP (Model European Parliament). Tijdens MEP verzinnen de deelnemers een oplossing voor een actueel probleem, in dezelfde vorm als ze ook in Brussel gebruiken. De deelnemers hadden een zogeheten resolutie gemaakt, een lijst met problemen en oplossingen voor het actuele probleem. Na een stevig debat over de verschillende resoluties is uiteindelijk de resolutie van onze leerlingen door een meerderheid aangenomen. Deze resolutie betrof problemen in de samenleving met betrekking tot jongeren.  
Robin, Maud, Lotte en Lisan vertegenwoordigden onze school in het Provinciehuis. Lisan zegt: “Het was erg leuk om in het provinciehuis te mogen debatteren over actuele onderwerpen. Het gebouw was erg mooi, er waren veel oude dingen nog aanwezig. Zo hing er bijvoorbeeld een mooi schilderij in de ruimte waar wij debatteerden en waren de wapens van de dorpen in de provincie met glas in lood in de ramen te zien. Het was er allemaal erg goed geregeld, er stond koffie/thee en water klaar en we kregen een erg uitgebreide lunch. Een hele leuke ervaring!”.
Die middag stond er ook nog wat op het spel: er waren 10 tickets beschikbaar voor het nationale MEP, dat plaatsvindt in Den Haag in de Tweede Kamer. Onze school zal goed vertegenwoordigd zijn, want Maud, Robin en Lisan kregen een ticket voor deelname aan de nationale MEP, dat begin volgend schooljaar zal plaatsvinden.
Media
  • MEP prov

Contactgegevens