Aandacht voor onderwijs in de regio tijdens werkbezoek CdK

Vrijdag 20 september bracht Commissaris van de Koning, de heer René Paas, een werkbezoek aan Het Hogeland College. Hij werd daarbij vergezeld door een delegatie van de raad van de gemeente Het Hogeland.
Tijdens dit werkbezoek werd er door vertegenwoordigers van Het Hogeland College de focus gericht op twee essentiële zaken. Enerzijds het belang van kwalitatief goed vmbo-onderwijs in de regio voor de arbeidsmarkt en anderzijds het belang van een breed onderwijsaanbod (dus ook havo vwo) voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat in Noord-Groningen.
De regionale arbeidsmarkt kenmerkt zich door een grote vraag van personeel in de sectoren zorg en techniek. Conrector vmbo, Tjeerd Nanninga, schetste de initiatieven tot samenwerking van de vmbo-scholen met regionale bedrijven en instellingen en ook het mbo. Annelot Wagenaar, projectmanager van Kansrijke Groningers, ondersteunde dit verhaal met voorbeelden uit de praktijk.
Dat de nabijheid van een breed onderwijsaanbod ook een belangrijke rol speelt in de overwegingen van mensen om zich in de regio te vestigen werd door Lily Holsteijn, plaatsvervangend rector, voor het voetlicht gebracht.
Tot slot kreeg de delegatie van de Commissaris van de Koning en de gemeenteraad een rondleiding door de school van de leerlingen Per Lamain en Lieke Siegers.
Media
  • RAD_2521
  • RAD_2496
  • RAD_2501
  • RAD_2506
  • RAD_2515

Contactgegevens