Kunst&Co in Wonderland

Deze week geen gewone lessen op Het Hogeland College in Warffum. Ook de school ziet er anders uit.  In een tot  ‘Wonderland’ omgebouwde school worden maar liefst 43 workshops verzorgd door (gast-)docenten. De disciplines variëren van grimeren tot kickboksen, van macramé tot bushcraft, van website bouwen tot poweryoga, en van tango dansen tot smeden. 

In de afgelopen weken hebben de leerlingen hun voorkeuren voor workshops kunnen aangeven. Deze week volgen ze drie dagen lang drie of vier workshops. Dat doen ze steeds in een andere groep met leerlingen uit alle klassen. Mirte zegt daarover: “Kunst&Co is vooral leuk omdat je met andere leerlingen dan gebruikelijk de workshops volgt”. 
Het ruime aanbod aan workshops maakt het ook mogelijk om eens iets nieuws te proberen. Emma vertelt tijdens het kickboksen: "op deze manier hebben we de mogelijkheid  om op een mooie manier kennis te maken met creatieve en sportieve vakken”. Carolien vult haar aan: “vanmorgen heb ik voor het eerst poweryoga gedaan en dat vond ik echt leuk’” 

Janneke en Simon vinden Kunst&Co vooral een relaxte aanloop naar de voorjaarsvakantie: “Na de drukte van de toetsweken en de profielwerkstukken is het fijn om creatief en sportief bezig te zijn”. 

De Kunst&Co-dagen krijgen op de donderdagavond 14 februari een passende afronding met exposities en optredens van de verschillende workshops, waarbij ouders en familie van de leerlingen van harte welkom zijn. Vanaf 22.00 uur is er een daverend slotfeest voor de leerlingen.Contactgegevens