Boekje over het nieuwe schoolgebouw HHC Warffum

Bij de tentoonstelling ter gelegenheid van het 150 jarig bestaan van Het Hogeland College van de vestiging Warffum presenteerde architect Erik Wiersema het boekje ‘HET HOGELAND COLLEGE onderwijs vormgeven in architectuur’ over het door hem ontworpen derde schoolgebouw in Warffum.

Op de achterflap schrijft architect Wiersema het volgende:
‘De tekst is een poging om het onzegbare en onzichtbare van architectuur te verwoorden. Waarom voelt een gebouw als een maatpak voor de mensen die er samen in zijn? Waarom voelt iedereen zich er meteen thuis?   Waarom straalt het rust uit? Uiteindelijk is dat ‘slechts’ door de manier waarop de materialen van het gebouw geordend zijn, maar de intenties waarmee de ruimte is gemaakt bepalen de ziel van de architectuur. Mijn intenties zijn humanistisch. In dit boekje worden enkele van die intenties verwoord. Het is een inkijk in de ‘zielroerselen’ van een architect die hard werkt om voor zijn opdrachtgever zoveel mogelijk toegevoegde waarde te ontwerpen. Daarbij gaat het om basale keuzes, zoals welke baksteen? waar komt een raam? hoe bouwen we binnen budget? Het is mijn overtuiging dat die keuzes gefundeerd moeten zijn in het soort inspanning en intentie die hier verwoord is om tot waardevolle architectuur te komen.’
Het boekje beschrijft de waarde van architectuur voor goed onderwijs. Ons nieuwe gebouw laat dat aan alle kanten zien. Als in datzelfde gebouw dan ook nog eens het fantastische feest van het 150 jarig bestaan kan worden gevierd, dan kunnen we heel erg trots zijn, op de mensen en op de school!
 
Als u het boekje wilt bestellen:
Stuur een mail naar financieel@hogeland.nl onder vermelding van uw naam, adres en woonplaats.
De kosten bedragen €15,-. Inclusief verzendkosten €18.
Maak het bedrag over naar:
NL29 RABO 0337 2106 24
t.n.v. Schoolbestuur L & E
o.v.v. boekje ‘nieuwbouw HHC’.
Na betaling kunt u het boekje afhalen, of we zenden het u toe.

Contactgegevens