11.3 Meedenken en meepraten

Geplaatst in: 11. Communicatie

Medezeggenschapsraad (MR)

De medezeggenschapsraad (MR) houdt zich bezig met het schoolbeleid. De MR mag over alle aangelegenheden van de school meepraten. Bij belangrijke beslissingen van de directie is vooraf advies of instemming van de MR nodig. Het Hogeland College heeft voor alle vestigingen één MR. De MR heeft zestien leden. Acht personeelsleden, vier ouders en vier leerlingen. De plaatsvervangend rector is de overlegpartner van de MR. Iedereen mag op de vergaderingen komen. De zittingsperiode van de MR is drie jaar. In het MR-reglement is te lezen hoe de medezeggenschap is geregeld.
U kunt contact leggen met de MR via mr@hogeland.nl

Ouderraad

In de ouderraad zitten ouders die willen meedenken met de school. Zij zorgen ervoor dat de contacten tussen thuis en school zo goed mogelijk verlopen, zijn behulpzaam bij allerlei activiteiten en feestelijkheden en organiseren thema-avonden voor ouders. De ouderraad kan door de directie gevraagd worden om advies, maar ook zelf ongevraagd adviseren aan de directie. De vestigingen van Het Hogeland College hebben elk een eigen ouderraad. De ouderraad vraagt jaarlijks een vrijwillige ouderraadbijdrage van de ouders. Daar worden allerlei (noodzakelijke) extra’s van betaald.

Leerlingenraad

De leerlingenraad behartigt de belangen van leerlingen. Via de leerlingenraad en klankbordgroepen kun je meepraten over de sfeer en kwaliteit van onderwijs op school. Je kunt alles aan de orde stellen. Op al onze vestigingen hebben we een leerlingenraad. Op Magister kun je vinden wie er in de leerlingenraad zitten.

Klankbordgroepen

Op al onze vestigingen organiseren we regelmatig klankbordgroepen voor leerlingen en ouders. Hiermee willen we de betrokkenheid vergroten, het onderwijs en de communicatie verbeteren en zo goed mogelijk inspelen op actuele ontwikkelingen. Leerlingen en ouders kunnen meedenken over onderwerpen als organisatie, communicatie, innovatie, actualiteit, zorg en eigen onderwerpen.