4.4 Activiteiten

Geplaatst in: 04. Uithuizen: onderwijs

Op Het Hogeland College organiseren we ook veel buiten de lessen om. Naast excursies en schoolkampen valt er nog veel meer te beleven. Van buitenlandse reizen en een uitwisseling met een school in het buitenland tot feestavonden. Van sporttoernooien tot muziekavonden en theaterspektakels.

Introductieweek en kennismakingskamp

Tijdens de introductieweek brengen we je op de hoogte van onze manier van werken en maak je kennis met je nieuwe klasgenoten. Je krijgt uitleg over ons onderwijs en leert hoe je je werk moet plannen. Ook ga je op kennismakingskamp. Na de eerste weken nodigen we je ouders uit voor een informatieavond.

Anders dan Anders dagen

Om de twee jaar organiseren we in Uithuizen de Anders dan Anders dagen. Dat betekent dat je geen gewone lessen volgt, maar kunt kiezen uit veel creatieve en sportieve activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld een film maken, paardrijden, een theaterproductie maken, zandkastelen bouwen en sieraden maken. De dagen worden afgesloten met een slotavond vol uitvoeringen, tentoonstellingen en demonstraties. Je ouders worden ook uitgenodigd.

Theater

Het Hogeland College heeft een toneeltraditie. Met regelmaat worden er theaterspektakels en toneelstukken voorbereid en uitgevoerd. De ene keer houden we het klein, de andere keer pakken we groots uit. Als je iets met toneel, muziek of dans hebt kun je meedoen.

Sporttoernooien

Onze sportdocenten organiseren elk jaar een aantal sporttoernooien. Een voetbaltoernooi voor alle klassen en locaties van Het Hogeland College, een basketbaltoernooi voor de tweede klas, unihockey voor alle klassen en een volleybaltoernooi voor de bovenbouw.

Excursies en internationale reizen

Het Hogeland College in Uithuizen organiseert veel excursies en internationale reizen. In de eerste klas ga je op kennismakingskamp. In de tweede klas is er een activiteitendag. In de derde klas kun je kiezen uit een stedenreis naar bijvoorbeeld Londen of Berlijn of een actieve reis naar Tsjechië. Doe je examen in Frans of Duits? Dan doe je in het buitenland examen in spreekvaardigheid. Voor Frans ga je naar Namen in België, voor Duits naar Augustfehn in Duitsland. Tussendoor organiseren de vakdocenten bovendien korte trips naar bijvoorbeeld musea, de schouwburg en de Tweede Kamer.

Overige activiteiten

Onze activiteitencommissie organiseert het hele schooljaar door activiteiten. Je kan denken aan een disco, filmavond of bijvoorbeeld het gala voor de examenklassen. Op de website wordt in de nieuwsitems regelmatig verslag gedaan van de activiteiten.