Hier ben je:

Lustrum 150 jaar!

Het Hogeland College bestaat 150 jaar en dat vieren we! Op 8 januari hebben we het startsein gegeven voor een programma vol activiteiten op het gebied van theater, kunst, sport, techniek, onderwijs en muziek.
Op 6 oktober 1868 werd de Rijks Hogere Burgerschool in Warffum geopend. De Rijks HBS was de eerste school met hoger onderwijs in een dorp in Nederland. Mede dankzij de visie, het doorzettingsvermogen en het netwerk van de landbouwer Cornelis Reinders konden 150 jaar geleden de eerste 32 leerlingen naar de middelbare school. Nu gaan er 1350 leerlingen naar Het Hogeland College in Warffum, Uithuizen en Wehe den Hoorn.

Als je in onze geschiedenis duikt, stuit je op veel bijzondere verhalen. Verhalen over de ontwikkeling van onze regio en grotere politieke en maatschappelijke veranderingen. En natuurlijk ook op vele persoonlijke verhalen van oud-leerlingen en Ėpersoneel. Veel van deze verhalen komen tot leven tijdens de reŁnies op 6 oktober in Warffum en 13 december in Uithuizen en Wehe den Hoorn. Voor meer informatie over de reŁnies kun je terecht op www.hhc150.nl.

In de komende tijd gaan we ons 30e lustrum op school vieren. Dan hebben we ruimte voor de verhalen en schrijven we samen nieuwe geschiedenis. In het lustrumprogramma kun je zien welke activiteiten er wanneer gepland zijn. In de lustrumkalender kun je per aankomende activiteit lezen wat we dan gaan doen.

We hebben nog hulp nodig voor de organisatie en de invulling van een aantal activiteiten. Heb je zin om mee te helpen of om op te treden, geef je dan op via lustrum@hogeland.nl. 
PrintPagina printen