Hier ben je:

Voor groep 8

Als je deze website leest kunnen we ons best voorstellen dat je zegt: ‘Dat klinkt allemaal hartstikke leuk, maar hoe weet ik dat het echt zo is?' Kijk dan eerst eens naar dit filmpje

Het is natuurlijk het leukst als je het zelf ook kunt ervaren. Daarom hebben voor jou en je ouders verschillende mogelijkheden om de sfeer van onze school te proeven en iets van een gewone schooldag mee te maken.

Informatieavond voor ouders van aanstaande brugklassers
Elk jaar is er na de herfstvakantie een informatieavond speciaal voor ouders van aanstaande brugklassers. De datum voor de informatieavond wordt op je huidige school bekend gemaakt. 

Open avond
Wil je zelf horen en zien wat we hier op school doen? Kom dan in ieder geval op onze Open avond of dag. Je bent dan samen met je ouders welkom in onze school.
Ook kun je altijd een afspraak maken met de coördinator of de  conrector als jij of je ouders extra informatie willen.

Open lessen
Als je na de Open avond of dag nog niet kunt beslissen en heel erg twijfelt, omdat je bijvoorbeeld een andere school ook leuk vindt, dan is er de mogelijkheid om een keer op een echte schooldag een paar lessen mee te maken.

Inschrijven
Heb je een keuze gemaakt voor een van onze scholen, dan kun je je persoonlijk inschrijven tijdens onze inschrijfmiddag op 13 maart 2019 tussen 15.00 - 18.00 uur. Het is handig als je dan alvast een ingevuld aanmeldingsformulier meeneemt.
Voor je ouders hebben we een stappenplan 'Aanmelding en toelating tot het eerste leerjaar'. Dit geeft hen meer informatie over de procedure van toelating tot onderwijs op Het Hogeland College.

Kennismakingsavond
Als je besloten hebt bij ons op school te komen, is er in juni altijd een kennismakingsavond met de andere nieuwe brugklassers en hun ouders. En natuurlijk met je mentor (een soort klassenleraar), de coördinator, de conrector en de rector. Je hoort die avond in welke klas je zit en je weet dus wie je klasgenoten zijn. Daar hoef je dus niet meer zenuwachtig over te zijn in de vakantie.

Indeling klassen
Als je bij ons op school komt, willen we graag dat je je snel op je gemak voelt. Daarom delen we de klassen zo in dat je in ieder geval bij een paar leerlingen van je eigen basisschool in de klas komt. Natuurlijk is er ook nog de mentor, die ervoor zorgt dat jullie elkaar snel leren kennen.
Soms komen er ook leerlingen als enige van een basisschool. Voor hen zal de overgang naar onze school misschien nog wat groter zijn. We verwachten eigenlijk ook dat de andere leerlingen hier een beetje op letten.

Schoolgids
Je kunt natuurlijk ook alles lezen over onze school in onze schoolgids. Of je bekijkt dit filmpje.
 
PrintPagina printen