Hier ben je:

Havo, vwo en vwo plus met Latijn

Op Het Hogeland College in Warffum kun je een opleiding volgen voor havo, vwo of vwo-plus met Latijn. Dit schooljaar hebben we op deze havo-vwo vestiging ruim 750 leerlingen. Naast de ‘gewone’ lessen bieden we ook veel activiteiten aan op intellectueel, cultureel, creatief en sportief gebied.
Klik hier voor een impressie van onze school.

Zelfstandig werken en leren
In onze lessen proberen we een goede balans te vinden tussen de kennis en de vaardigheden van een vak. Daarnaast besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van zelfstandig werken en leren. In de eerste drie leerjaren kunnen de leerlingen speciale studielessen volgen. Vanaf klas 4 leggen we steeds meer verantwoordelijkheid bij de leerling zelf. Zo bereiden we ze voor op de bovenbouw. Natuurlijk blijven we ze wel goed volgen
 
Projecten
Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs aansluit bij de werkelijkheid van alledag. Ook willen we met ons onderwijs de leerlingen voorbereiden op toekomstige leer- en werksituaties. In onze lessen maken we daarom veel gebruik van activerende leervormen. Dat doen we bijvoorbeeld door projecten aan te bieden binnen de vakken Talen & Cultuur, Bèta en Mens & Maatschappij. 
PrintPagina printen