Hier ben je:

Dalton vmbo, tl havo en lwoo in Uithuizen

Alle leerlingen met een vmbo advies zijn welkom op onze school in Uithuizen. In de verschillende leerwegen, die wij aanbieden, is er plaats voor ieders eigen talenten. Ons streven is om uit de leerlingen te halen wat er in zit.  Als je veel talent hebt, willen we je uitdagen om iets extra’s te doen. We hebben daarom ook tl havo. Maar het gaat niet alleen om leerlingen die méér kunnen. Leerlingen die meer begeleiding nodig hebben, krijgen meer hulp, zodat ook zij maximaal presteren.

Dalton: zelfstandigheid, samenwerken en reflecteren
De leerlingen krijgen les volgens het daltonprincipe. In een heldere structuur en onder begeleiding van docenten leren ze zelfstandig te werken en krijgen ze steeds meer verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd is er veel aandacht voor samenwerken en reflectie. Zo bereiden wij onze leerlingen goed voor op het vervolgonderwijs en een beroepskeuze. Zelfstandigheid, samenwerken, reflecteren en omgaan met vrije keuzes zijn dan erg belangrijk. Voor elk vak krijgen de leerlingen daltontaken. Daar kunnen ze zelfstandig aan werken.

Midden in de samenleving
Ons moderne schoolgebouw met een fraaie techniekhal biedt dagelijks aan ongeveer 430 leerlingen onderdak. Het Hogeland College Uithuizen staat midden in het dorp en midden in de samenleving. Dat blijkt uit onze vele culturele, sportieve en internationale activiteiten. De ‘Anders dan Anders Dagen’ en onze uitwisseling met scholen in Bulgarije, Duitsland, Italië, Spanje en Tsjechië zijn hoogtepunten.

 
PrintPagina printen