Hier ben je:

Activiteiten

Onze school staat bekend om zijn vele activiteiten. Wij vinden die activiteiten belangrijk. Op een school moet niet alleen geleerd, maar ook geleefd worden. Er moet van alles te doen zijn en je moet af en toe wat ontspanning hebben. Ook wordt de sfeer beter als je met elkaar andere dingen doet dan lessen volgen alleen. Een aantal activiteiten naast de lessen zijn: disco’s, toneelvoorstellingen, muziekpresentaties, exposities, sportdagen, sporttoernooien en projectweken.
Daarnaast hebben we ook terugkerende activiteiten:

Advendo leerlingenvereniging
Wij zijn heel trots op onze leerlingenvereniging ‘Advendo’, die al heel lang bestaat.  
Advendo organiseert enkele keren per jaar een avond voor alle leerlingen. Meestal is dat een disco met een thema. Maar ook wel eens een film- of een dansavond.
Advendo heeft een bestuur waarin alleen leerlingen zitten. Eén leraar begeleidt het bestuur. De avonden zijn altijd op school en op die avond is in ieder geval de begeleider aanwezig, met twee conciërges, de conrector en een aantal leraren. Want ook de leraren vinden Advendo leuk.
Advendo betekent: Aangenaam Door Vriendschap En Nuttig Door Oefening.

Reizen en excursies
In de bovenbouw (in havo 4 en vwo 5) ga je naar het buitenland. Ieder jaar gaat de reis ergens anders naar toe. Bijvoorbeeld naar Rome, Parijs of Berlijn.
Maar ook in de onderbouw ga je al op pad:
  • Onze brugklassers gaan in de eerste schoolweken twee dagen op brugklaskamp. Dit kamp is bedoeld om de groepsvorming tussen de leerlingen in een buitenschoolse omgeving te versnellen. Daarmee willen we een goede basis leggen voor het komend schooljaar. Door sport en spel leren mentoren en leerlingen elkaar snel beter kennen. Behalve de mentoren gaan ook de tutoren mee op kamp. Tutoren zijn bovenbouwleerlingen die de mentoren steunen bij het begeleiden van de brugklassers. De tutoren leveren een zeer grote bijdrage aan de organisatie van het schoolkamp. Komend jaar gaan de brugklassers op kamp in Dwingeloo.
  • De tweede klas gaat een dag naar Amsterdam
  • De derde klas gaat op kanokamp.
Voor de examenklassen is er een excursie naar de Tweede Kamer.
 
Creatieve dagen
Een keer in de twee jaar organiseren we op school creatieve dagen onder de noemer Kunst & Co. Op deze dagen vervallen de gewone lessen. Daarvoor in de plaats volg je enkele ateliers uit een groot en gevarieerd aanbod van dans, muziek, beeldend, foto & film en aankleding. De ateliers worden verzorgd door gastdocenten van buiten de school. Zij zijn expert in hun vak of discipline. De dagen sluiten we af met een spetterende slotavond vol optredens, tentoonstellingen en demonstraties.

Muziekavond
Iedere twee jaar is er een muziekavond. Leerlingen die talent voor muziek hebben, treden dan op. Sommige leerlingen alleen, anderen in duo’s en weer anderen in een groep of band. Elke brugklasser zingt in ieder geval in een klassenkoor. Dan zie je hoeveel muzikaal talent er op school zit.
PrintPagina printen